Sektorski sastanci na temu uključivanja kompanija u dualno obrazovanje

Privredna komora Srbije otvorila je prijavu za poslodavace za prijem učenika po dualnom modelu obrazovanja za narednu, školsku 2022/2023. godinu. U cilju detaljnog informisanja poslodavaca o modelu dualnog obrazovanja, postupku uključivanja i novim obrazovnim profilima za narednu školsku godinu, Služba za dualno obrazovanje i obrazovne politike PKS će organizovati 5 onlajn sektorskih sastanaka koji će biti održani u sledećim terminima:

  1. Ponedeljak, 18. oktobar 2021. godine – sektor građevine, IT sektor, hemijska, gumarska i industrija nemetala;
  2. Sreda, 20. oktobar 2021. godine – metalska i elektro industrija, sektor energetike i rudarstva, industrija nameštaja, papira, šumarstvo i prerada drveta;
  3. Petak, 22. oktobar 2021. godine – prehrambena industrija, stičarstvo i prerada stočarskih proizvoda, biljna proizvodnja;
  4. Ponedeljak, 25. oktobar 2021. godine – krkeativna industrija, saobraćaj, industrija tekstila, odeće, kože i obuće;
  5. Sreda, 27. oktobar  2021. godine – turizam i trgovina.

Svi poslodavci koji žele da prijave učešće na ovim sastancima, mogu se registrovati na sledećem linku:  https://online.pks.rs/.  Svi sastanci održaće se sa početkom u 11 časova, u trajanju od sat i po vremena. Za priključivanje sastanku pristupa se putem istog linka.

Agendom će biti pokrivene sledeće teme:

  • Uvodna reč o dualnom obrazovanju;
  • Procedura uključivanja poslodavaca u dualno obrazovanje;
  • Prava, obaveze i odgovornosti poslodavaca u dualnom obrazovanju;
  • Pitanja i odgovori.

Poslodavci koji žele da se uključe u dualni model obrazovanja i da prime novu generaciju učenika, mogu se prijaviti putem veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/. Prijava je otvorena do 30. novembra 2021. godine. Više informacija možete dobiti ovde.

Podelite!