Колачићи

Политика употребе колачића

Наша веб презентација користи колачиће. Колачићи су мали текстуални фајлови, који се налазе на Вашем рачунару, таблету или мобилном телефону, док претражујете сајтове. Колачиће користимо да бисмо садржај прилагодили Вашим интересовањима/потребама и обезбедили Вам боље корисничкo искуство.

Колачиће користимо да добијемо информације о Вашим претраживачким навикама, које можемо користити како бисмо персонализовали Ваше деловање и установили моделе кретања корисника. Ово радимо у циљу утврђивањакорисности информација на веб презентацији за кориснике, ради сагледавања ефикасности нашег навигационог система и помагања корисницима да дођу до тражених информација. Ово нам помаже да континуирано побољшавамо представљање дуалног образовања у Републици Србији.

Дозвола за коришћење колачића

У складу са законском регулативом везаном за заштиту података о личности, захтевамо дозволу за коришћење или чување колачића на Вашим рачунарима или мобилним телефонима. Молимо Вас да имате у виду да, уколико не прихватите колачиће, нећете бити у прилици да у потпуности искористите све функционалности веб сајта.

Када приступите нашој веб презентацији, од Вас ће бити затражено, путем нашег Алата за управљање колачићима, да прихватите све колачиће. Различити типови колачића описани су ниже у тексту.

Путем подешавања Вашег интернет претраживача, такође, можете утицати на то које колачиће видите у нашем Алату за управљање колачићима. Сваки интернет претраживач је другачији па, у самом претраживачу, треба проверити путем опције “Помоћ” како да промените своје поставке колачића. Оперативни систем Вашег уређаја може садржати додатне контроле колачића.

Неки делови наше веб презентације су дизајнирани тако да раде користећи колачиће и да онеспособљавање колачића може утицати на Вашу могућност коришћења тих делова веб презентације.

Врсте колачића

Користимо следеће врсте колачића:

  • основне колачиће – омогућавају несметано коришћење веб презентације и њених функција. Без њих не бисмо били у могућности да пружимо одређене услуге и функције и презентација не би могла да функционише како је потребно. Ови колачићи не прикупљају личне податке. Они су аутоматски укључени и не могу се искључити зато што су неопходни за несметано коришћење веб презентације;
  • функционалне колачиће – омогућавају нашој веб презентацији да памти изборе које сте направили и омогућавају побољшање функционалности и персонализацију садржаја. Неке или све функционалности веб презентације неће правилно функционисати ако не дозволите ове колачиће.
  • колачиће трећих лица – наш сајт, као већина сајтова, може садржати услуге трећих страна (на пример, Yоu Тubе видео) услед чега колачићи трећих страна могу бити сачувани на Вашем рачунару. Ми немамо контролу над коришћењем и чувањем колачића трећих страна. Више о колачићима трећих страна можете сазнати путем Политика приватности тих трећих страна.

Искључивање колачића

Можете да искључите колачиће прилагођавањем Вашег претраживача да престане да их прихвата.

Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније