Позив за послодавце – Прикључите се!

Од данас сви заинтерсовани послодавци који желе да се укључе у модел дуалног образовања за наредну школску годину могу поднети пријаву.

Послодавци се пријављују путем специјализованог веб портала Привредне коморе Србије http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ на којем креирају профил компаније и на једноставан начин, у три корака, подносе пријаву за укључивање у модел дуалног образовања.

Од следеће, школске 2022/2023. године, у понуди за реализацију по дуалном моделу ће се поред постојећа 52 образовна профила, наћи и 7 нових: електротехничар телекомуникација, руковалац пољопривредне механизације, кулинарски техничар, водоинсталатер, техничар индустријске роботике, галантериста и израђивач хемијских производа.

Пријаве послодаваца су отворене до 30. новембра 2021. године.

Приликом пријављивања, послодавци подносе Изјаву о спремности за укључивање у дуално образовање и Захтев за акредитацију. Пратећу документацију за акредитацију послодавци достављају најкасније до 15. децембра, електронским путем на мејл: obrazovanje@pks.rs или на адресу Привредне коморе Србије, Ресавска 13-15, Београд. Више информација послодавци могу добити на линку.

Све пријаве које садрже потпуну документацију биће обједињене у План потреба привреде који ПКС званичним путем доставља Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Коначну одлуку о структури уписа и одобреним дуалним профилима донеће МПНТР објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе, који се очекује крајем марта 2022. године. Листу образовних профила можете преузети ОВДЕ.

Поделите!