Велики пројекат „Дуално средње стручно образовање и обука у Србији“ (акроним: АДАДуалВЕТ) спроводи се кроз стратешку сарадњу Привредне коморе Србије са аустријским партнерима: експертску помоћ пружа Аустријска федерална привредна комора (WКО), а финансијску подршку Аустријска развојна агенција (АДА) Вредност пројекта је 1.800.000 еура.

Досадашња сарадња резултирала је модернизацијом постојећих (трговац, техничар логистике и шпедиције) и увођењем нових дуалних образовних профила у средње стручне школе. На пример, у школској 2018/2019. години су уписани ученици у оквиру нових образовних профила – оператер основних грађевинских радова и туристичко-хотелијерски техничар. У оквиру пројекта одржано је око 45 обука за инструкторе, а до почетка септембра 2019. године обучено је преко 900 инструктора.

Остали партнери на пројекту су Завод за унапређивање образовања и васпитања , Немачко-српска привредна комора (АХК) , као и Аустријски Институт за истраживање и развој дуалног образовања (Ibw Austria). Предвиђено је да пројекат траје до септембра 2021. године.