Секторски састанци на тему укључивања компанија у дуално образовање

Привредна комора Србије отворила је пријаву за послодаваце за пријем ученика по дуалном моделу образовања за наредну, школску 2022/2023. годину. У циљу детаљног информисања послодаваца о моделу дуалног образовања, поступку укључивања и новим образовним профилима за наредну школску годину, Служба за дуално образовање и образовне политике ПКС ће организовати 5 онлајн секторских састанака који ће бити одржани у следећим терминима:

  1. Понедељак, 18. октобар 2021. године – сектор грађевине, ИТ сектор, хемијска, гумарска и индустрија неметала;
  2. Среда, 20. октобар 2021. године – металска и електро индустрија, сектор енергетике и рударства, индустрија намештаја, папира, шумарство и прерада дрвета;
  3. Петак, 22. октобар 2021. године – прехрамбена индустрија, стичарство и прерада сточарских производа, биљна производња;
  4. Понедељак, 25. октобар 2021. године – кркеативна индустрија, саобраћај, индустрија текстила, одеће, коже и обуће;
  5. Среда, 27. октобар  2021. године – туризам и трговина.

Сви послодавци који желе да пријаве учешће на овим састанцима, могу се регистровати на следећем линку:  https://online.pks.rs/.  Сви састанци одржаће се са почетком у 11 часова, у трајању од сат и по времена. За прикључивање састанку приступа се путем истог линка.

Агендом ће бити покривене следеће теме:

  • Уводна реч о дуалном образовању;
  • Процедура укључивања послодаваца у дуално образовање;
  • Права, обавезе и одговорности послодаваца у дуалном образовању;
  • Питања и одговори.

Послодавци који желе да се укључе у дуални модел образовања и да приме нову генерацију ученика, могу се пријавити путем веб портала Привредне коморе Србије http://portal.dualnoobrazovanje.rs/. Пријава је отворена до 30. новембра 2021. године. Више информација можете добити овде.

Поделите!