Dualno
obrazovanje
ti nudi:

  • Učenje kroz rad u akreditovanim kompanijama;
  • Učenje od najboljih – instruktora sa licencom;
  • Kvalitetnu obuku u najsavremenijem radnom okruženju;
  • Novčanu naknadu za vreme provedeno na učenju kroz rad;
  • Školovanje za perspektivna zanimanja;
  • Dodatak diplomi;
  • Mogućnost zaposlenja odmah nakon završenog školovanja;
  • Razvijanje samostalnosti, odgovornosti, veština timskog rada i organizacionih sposobnosti.

Šta treba da znaš o dualnom obrazovanju?

U dualnom obrazovanju teoriju učiš u školi, a praktična znanja i veštine stičeš kod poslodavca, što je sjajna prilika da se prvi put susretneš sa realnim radnim okruženjem i upoznaš se sa svetom rada. Ovaj praktičan deo koji se odvija kod poslodavca se zove učenje kroz rad.

U zavisnosti od obrazovnog profila koji si izabrao/la, provodićeš jedan, a u kasnijim razredima dva ili tri dana nedeljno kod poslodavca i imaćeš priliku da se obučavaš u najsavremenijem radnom okruženju.

Sve kompanije koje su uključene u model dualnog obrazovanja dobile su akreditaciju od Privredne komore Srbije, što znači da sve kompanije mogu da te praktično nauče svim znanjima i veštinama koje su predviđene tvojim obrazovnim profilom. Takođe, sve ono što ćeš raditi u kompaniji prilagođeno je tvom uzrastu u pogledu bezbednosti i zaštite na radu. Ono što je jako važno da znaš da kroz sam proces učenja kroz rad ne prolaziš sam/a, već sve vreme imaš podršku instruktora koji poseduje licencu, što dosta olakšava sam proces praktičnog učenja. Instruktor će raditi sa tobom i njegov zadatak je da naučiš sve ono što je potrebno za zanimanje za koje se školuješ.

U realnom radnom okruženju možeš da proveriš da li ono što učiš u školi odgovara tvojoj ličnosti, interesovanjima i da li time zaista želiš da se baviš u budućnosti. Učenje kroz rad će ti svakako pomoći da razviješ samostalnost, odgovornost, da naučiš da radiš u timu i da stekneš organizacione sposobnosti, kao i da naučiš kako da rešavaš različite probleme na koje naiđeš u poslu.

Za svoje učenje kroz rad u dualnom obrazovanju bićeš plaćen i to za svaki sat proveden u kompaniji. Učenje kroz rad realizuje se u skladu sa školskim kalendarom tokom školske godine, najduže 8 sati dnevno.

Ohrabrujemo te da na sledećem linku pogledaš koji su obrazovni profili (smerovi) ponuđeni po dualnom modelu obrazovanja.

Veliki broj poznatih kompanija učestvuje u modelu dualnog obrazovanja, što možeš pogledati ovde.

Još jedna važna stvar koju bi trebalo da znaš jeste da su ti nakon završetka srednje škole na raspolaganju dve opcije – da ostaneš da radiš u kompaniji ili da nastaviš sa daljim školovanjem.

Ukoliko ti sve ovo zvuči primamljivo, za više informacija o upisu na dualni obrazovni profil klikni ovde.

Informacije o upisu

Obrazovni profili u DO