Дуално
образовање
ти нуди:

  • Учење кроз рад у акредитованим компанијама;
  • Учење од најбољих – инструктора са лиценцом;
  • Квалитетну обуку у најсавременијем радном окружењу;
  • Новчану накнаду за време проведено на учењу кроз рад;
  • Школовање за перспективна занимања;
  • Додатак дипломи;
  • Могућност запослења одмах након завршеног школовања;
  • Развијање самосталности, одговорности, вештина тимског рада и организационих способности.

Шта треба да знаш о дуалном образовању?

У дуалном образовању теорију учиш у школи, а практична знања и вештине стичеш код послодавца, што је сјајна прилика да се први пут сусретнеш са реалним радним окружењем и упознаш се са светом рада. Овај практичан део који се одвија код послодавца се зове учење кроз рад.

У зависности од образовног профила који си изабрао/ла, проводићеш један, а у каснијим разредима два или три дана недељно код послодавца и имаћеш прилику да се обучаваш у најсавременијем радном окружењу.

Све компаније које су укључене у модел дуалног образовања добиле су акредитацију од Привредне коморе Србије, што значи да све компаније могу да те практично науче свим знањима и вештинама које су предвиђене твојим образовним профилом. Такође, све оно што ћеш радити у компанији прилагођено је твом узрасту у погледу безбедности и заштите на раду. Оно што је јако важно да знаш да кроз сам процес учења кроз рад не пролазиш сам/а, већ све време имаш подршку инструктора који поседује лиценцу, што доста олакшава сам процес практичног учења. Инструктор ће радити са тобом и његов задатак је да научиш све оно што је потребно за занимање за које се школујеш.

У реалном радном окружењу можеш да провериш да ли оно што учиш у школи одговара твојој личности, интересовањима и да ли тиме заиста желиш да се бавиш у будућности. Учење кроз рад ће ти свакако помоћи да развијеш самосталност, одговорност, да научиш да радиш у тиму и да стекнеш организационе способности, као и да научиш како да решаваш различите проблеме на које наиђеш у послу.

За своје учење кроз рад у дуалном образовању бићеш плаћен и то за сваки сат проведен у компанији. Учење кроз рад реализује се у складу са школским календаром током школске године, најдуже 8 сати дневно.

Охрабрујемо те да на следећем линку погледаш који су образовни профили (смерови) понуђени по дуалном моделу образовања.

Велики број познатих компанија учествује у моделу дуалног образовања, што можеш погледати овде.

Још једна важна ствар коју би требало да знаш јесте да су ти након завршетка средње школе на располагању две опције – да останеш да радиш у компанији или да наставиш са даљим школовањем.

Уколико ти све ово звучи примамљиво, за више информација о упису на дуални образовни профил кликни овде.

Информације о упису

Образовни профили у ДО