Одржан kick-off састанак пројекта DualVET project Serbia

Иницијални састанак партнера пројекта DualVET project Serbia вредног 4,5 милиона еура одржан је почетком октобра у просторијама Привредне коморе Србије.

Пројекат DualVET project Serbia усмерен је на усавршавање модела средњег стручног образовања у Србији и предвиђено је да траје 4 године. Пројекат је финансиран од стране Аустријске развојне агенције (ADA) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC). Почетком месеца је реализован први састанак коме су, поред представника Привредне коморе Србијe, која на овом пројекту има водећу улогу, присуствовали донатори, као и представници партнерских институција – Завода за унапређење образовања и васпитања (ZUOV), Института за стручно образовање и обуку (ibw) и Привредне коморе Аустрије (WKO).

Састанак је реализован са циљем међусобног информисања о предстојећим активностима, утврђивању начина рада, обавезама и одговорностима сваког партнера и креирањем годишњег плана рада.

На самом почетку састанка, мр Мирјана Ковачевић, руководилац Центра за едукацију, дуално образовање и образовне политике ПКС је представила резултате претходног пројекта финансираног од стране Аустријске развојне агенције и том приликом се, кроз бројчани приказ, могла видети ефикасност рада на пољу унапређивања дуалног модела образовања, односно средњег стручног образовања у Србији. Након тога, партнерима је указано на измене и допуне недавно усвојеног Закона о дуалном образовању који је у примени од 15. септембра текуће године.

По информисању о претходним успесима и актуелном стању, Александра Милићевић, руководилац Службе за дуално образовање и образовне политике представила је циљеве пројекта DualVET project Serbia и подсетила партнере на компоненте пројекта и њихове главне карактеристике.

Динамични дводневни састанак разултирао је планом активности које ће бити реализоване током прве године пројекта.

Поделите!