Odlični rezultati učenika iz dualnog modela obrazovanja na Republičkom takmičenju srednjih mašinskih škola

U Kraljevu je održano 28. Republičko takmičenje srednjih stručnih mašinskih škola za trogodišnje obrazovne profile iz područja rada Mašinstvo i obrada metala.

Domaćin i organizator takmičenja je bila Mašinska tehnička škola „14. oktobar“ iz Kraljeva, a podršku realizaciji takmičenja su pružile kompanije „Termoinvest“ i „Radijatorinženjering“, koje učestvuju u dualnom modelu obrazovanja.

Učenici Srednje mašinske škole iz Novog Sada su učestvovali na ovom takmičenju i ostvarili izuzetne uspehe. Posebno su se izdvojili učenici koji se školuju po dualnom modelu obrazovanja, za obrazovni profil Operater mašinske obrade, a koji obavljaju učenje kroz rad u kompaniji „Telsonic“ iz Novog Sada.

Zahvaljujući podršci kompanije „Telsonic“ i njihovog licenciranog instrukora, Zlatka Erdeljana, Srednjoj mašinskoj školi i njihovom koordinatoru učenja kroz rad, Slobodanu Kaloperu, omogućeno je da učenici u realnom radnom okruženju sprovedu adekvatne pripreme za učešće na takmičenju.

Učenici Srednje mašinske škole iz Novog Sada su osvojili dve nagrade, prvo mesto u kategoriji operater mašinske obrade – strugar i treće mesto u kategoriji operater mašinske obrade – glodač.

U galeriji možete pogledati fotografije sa takmičenja, kao i sa svečane dodele nagrada pobednicima, kojoj su prisustvovali predsednik Zajednice mašinskih škola, Siniša Kojić, koordinator učenja kroz rad Slobodan Kaloper, direktor škole Miloš Lazović i ostali predstavnici relevantnih institucija.

Podelite!