Одлични резултати ученика из дуалног модела образовања на Републичком такмичењу средњих машинских школа

У Краљеву је одржано 28. Републичко такмичење средњих стручних машинских школа за трогодишње образовне профиле из подручја рада Машинство и обрада метала.

Домаћин и организатор такмичења је била Машинска техничка школа „14. октобар“ из Краљева, а подршку реализацији такмичења су пружиле компаније „Термоинвест“ и „Радијаторинжењеринг“, које учествују у дуалном моделу образовања.

Ученици Средње машинске школе из Новог Сада су учествовали на овом такмичењу и остварили изузетне успехе. Посебно су се издвојили ученици који се школују по дуалном моделу образовања, за образовни профил Оператер машинске обраде, а који обављају учење кроз рад у компанији „Telsonic“ из Новог Сада.

Захваљујући подршци компаније „Telsonic“ и њиховог лиценцираног инструкора, Златка Ердељана, Средњој машинској школи и њиховом координатору учења кроз рад, Слободану Калоперу, омогућено је да ученици у реалном радном окружењу спроведу адекватне припреме за учешће на такмичењу.

Ученици Средње машинске школе из Новог Сада су освојили две награде, прво место у категорији оператер машинске обраде – стругар и треће место у категорији оператер машинске обраде – глодач.

У галерији можете погледати фотографије са такмичења, као и са свечане доделе награда победницима, којој су присуствовали председник Заједнице машинских школа, Синиша Којић, координатор учења кроз рад Слободан Калопер, директор школе Милош Лазовић и остали представници релевантних институција.

Поделите!