Ученици средњих школа на размени у Севиљи и Милану

Привредна комора Србије и италијанска организација Унисер, која се више од две деценије бави програмима мобилности ученика и студената, организовали су још један одлазак ученика средњих школа на стручно усавршавање у иностранство преко пројекта ИНТЕРВЕТ. Нове дестинације на којима ће ученици бити током размене су Милано и Севиља, где ће имати прилику да бораве на једномесечном, али и на тромесечном стручном усавршавању. Укупно 14 ученика ће имати прилику да учествује у поменутим програмима мобилности у Италији и Шпанији.

Ученици су до сада имали прилику да буду на размени у неколико европских држава, међу којима су Пољска, Француска, Словенија, али и Шпанија и Италија у којој су ученици тренутно на размени. Програм мобилности ученика је организован тако да ће ученици обављати стручну праксу код послодаваца чија се делатност рада поклапа са смером који ученици похађају у својим школама. За време стручног усавршавања ученика ће бити реализована пракса из неколико различитих подручја рада: електротехника, трговина, угоститељство и туризам, хемија, неметали и графичарство, машинство и обрада метала, економија, право и администрација.

Такође, важно је напоменути да ће рад ученика у компанијама бити праћен од стране искусних ментора, што значи да ће им бити доступна свака врста подршке и помоћи на стручном усавршавању.

Подсећања ради, поред тога што пројекат ИНТЕРВЕТ нуди прилику за стручно усавршавање ученика средњих стручних школа, као и оних који су завршили средњу школу (попут ученика који се тренутно налазе у Севиљи), пројекат такође нуди могућности за професионални развој наставника, директора и осталог наставног особља. Ученици ће током боравка  имати сваки вид подршке од стране пратећих особе која ће им бити на располагању све време боравка на размени.

Све информације у вези са актуелним отвореним позивима, као и будућим позивима за програме мобилности ученика и студената можете пратити на овом сајту, као и на сајту https://intervetwb.net/.

Поделите!