Ученици средњих школа на размени у Болоњи

Привредна комора Србије у сарадњи са италијанском организацијом УНИСЕР, специјализованом за програме мобилности ученика и студената реализује пројекат под називом ИНТЕРВЕТ. У оквиру поменутог пројекта 10 ученика средњих стручних школа широм Србије и 2 бивша ученика тренутно су у Болоњи (Италија) на стручном усавршавању.

Ученици који се школују за један од следећих образвних профила: кувар, електротехничар информационих технологија, финансијски администратор, трговац, техничар за логистику и шпедицију, туристичко-хотелијерски техничар, техничар за индустријски дизајн, пекар и угоститељски техничар, тренутно бораве у Болоњи, где ће провести месец дана. Они ће током тог периода обављати стручну праксу код послодаваца чија се делатност рада подудара са смером који ученици похађају у школама.

Поред њих, у Болоњи су тренутно на размени и 2 бивша ученика који су завршили средње школе за кувара и кулинарског техничара. Према расписаном позиву за међународну мобилност у оквиру пројекта Интервет, њих двоје је одабрано за тромесечну праксу у Италији. Током тог периода они ће обављати стручну праксу код послодаваца који одговарају њиховим занимањима стеченим школовањем.

Рад ученика у компанијама је праћен од стране искусних ментора.

Пројекат нуди прилику за стручно усавршавање ученика средњих стручних школа, оних који су завршили средњу школу, али и наставника, директора и осталог наставног особља. Све информације у вези са отвореним позивима можете пратити на овом сајту, као и на сајту https://intervetwb.net/. Ово је друга размена која је организована у оквиру пројекта ИНТЕРВЕТ.

Поделите!