U PKS RPK Kruševac obeležen Dan devojčica i dečaka

PKS – RPK Kruševac je tradicionalno, deseti put, organizovala obeležavanje Dana devojčica i dečaka.

Ove godine, Dan devojčica i dečaka u PKS RPK Kruševac je obeležen 21. aprila, s namerom da se mladi  osnaže da prilikom odabira budućih profesija ne podležu stereotipima, poput podele na muške i ženske poslove, već da se rukovode ličnim interesovanjima, talentima i sposobnostima.

U okviru ovogodišnje manifestacije, predstavljena su klasična zanimanja, kao i obrazovni profili po dualnom modelu obrazovanja. Oko 40 učenika završnih razreda osnovnih škola Kruševca imali su priliku da čuju iskustva predstavnika sledećih zanimanja: fizioterapeutski tehničar, knjigovođa, industrijski krojač, modni krojač, bravar-zavarivač, električar i tehničar za oblikovanje nameštaja i enterijera. Takođe, učenicima je predstavljen koncept dualnog obrazovanja, kao i dualni obrazovni profili koji su im na raspolaganju u srednjim stručnim školama Rasinskog okruga.

Verujemo da su priče predstavnika navedenih zanimanja inspirisale osnovce da, kada za to dođe vreme, odaberu pravo zanimanje i krenu željenim profesionalnim putem.

Podelite!