Sastanak u prostorijama RPK Kruševac na temu sagledavanja potreba privrede za budućim kadrovima

U prostorijama RPK Kruševac je održan sastanak sa privrednicima na temu dualnog obrazovanja, tokom kojeg su predstavnici privrede izneli svoje zaključke o dualnom obrazovanju, ali i govorili o realnim potrebama kompanija na tim prostorima.

Predstavnici RPK Kruševac iskoristili su priliku da podsete sve prisutne privrednike da je u toku prijavljivanje poslodavaca za prijem nove generacije učenika za narednu, školsku 2023/2024. godinu. Podsećanja radi, svi poslodavci koji žele da se prijave mogu to učiniti putem veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ . Prijava je otvorena do 30. novembra 2022. godine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kompanija sa teritorije Rasinskog okruga koji pokrivaju različita područja rada, a tokom sastanka su obrađene sledeće teme: pojam dualnog obrazovanja, procedura uključivanja poslodavaca u dualno obrazovanje, prava, obaveze i odgovornosti poslodavaca u dualnom obrazovanju, obrazovni profili koji će biti realizovani naredne školske godine po dualnom modelu obrazovanja.

Takođe, predstavnice Prve tehničke škole Kruševac, Zorica Filipović – nastavnik mašinske grupe predmeta u PTŠ Kruševac, diplomirani mašinski inženjer – master mašinstva i koordinator projekata, i Danijela Simonović, pedagog u Prvoj tehničkoj školi Kruševac i trener na obukama za instruktore u dualnom obrazovanju, predstavile su 2 projekta Prve tehničke škole Kruševac u okviru programa Erasmus – projekat posvećen državnoj maturi koja kod nas kreće sa realizacijom od 2024. godine, kao i projekat Digital Learning Paths, na temu izrade digitalnih materijala iz oblasti mašinstva, elektrotehnike i građevinarstva.

Podelite!