Састанак у просторијама РПК Крушевац на тему сагледавања потреба привреде за будућим кадровима

У просторијама РПК Крушевац је одржан састанак са привредницима на тему дуалног образовања, током којег су представници привреде изнели своје закључке о дуалном образовању, али и говорили о реалним потребама компанија на тим просторима.

Представници РПК Крушевац искористили су прилику да подсете све присутне привреднике да је у току пријављивање послодаваца за пријем нове генерације ученика за наредну, школску 2023/2024. годину. Подсећања ради, сви послодавци који желе да се пријаве могу то учинити путем веб портала Привредне коморе Србије http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ . Пријава је отворена до 30. новембра 2022. године.

Састанку су присуствовали представници компанија са територије Расинског округа који покривају различита подручја рада, а током састанка су обрађене следеће теме: појам дуалног образовања, процедура укључивања послодаваца у дуално образовање, права, обавезе и одговорности послодаваца у дуалном образовању, образовни профили који ће бити реализовани наредне школске године по дуалном моделу образовања.

Такође, представнице Прве техничке школе Крушевац, Зорица Филиповић – наставник машинске групе предмета у ПТШ Крушевац, дипломирани машински инжењер – мастер машинства и координатор пројеката, и Данијела Симоновић, педагог у Првој техничкој школи Крушевац и тренер на обукама за инструкторе у дуалном образовању, представиле су 2 пројекта Прве техничке школе Крушевац у оквиру програма Erasmus – пројекат посвећен државној матури која код нас креће са реализацијом од 2024. године, као и пројекат Digital Learning Paths, на тему израде дигиталних материјала из области машинства, електротехнике и грађевинарства.

Поделите!