Učenici srednjih škola na razmeni u Vroclavu

Privredna komora Srbije i italijanska organizacija Uniser, koja se više od dve decenije bavi programima mobilnosti učenika i studenata, organizuju još jedan odlazak učenika srednjih škola na stručno usavršavanje u inostranstvo preko projekta INTERVET. Projekat je do sada već nekoliko puta nudio priliku đacima da steknu neverovatno iskustvo, koje će im dosta značiti tokom karijernog puta u budućnosti. Ovog puta, učenici će imati priliku da budu na jednomesečnom stručnom usavršavanju u Vroclavu u Poljskoj.

Do sada je organizovano nekoliko učeničkih razmena, a učenici su stekli svoja nezaboravna iskustva u Sloveniji, Italiji i Francuskoj. Na jednomesečnoj razmeni koja se organizuje u Poljskoj će boraviti ukupno 11 učenika. Učenici će tokom boravka u Poljskoj obavljati stručnu praksu kod poslodavaca čija se delatnost rada poklapa sa smerom koji učenici pohađaju u svojim školama, a ovom prilikom će biti realizovana praksa za šest obrazovnih profila: turističko – hotelijerski tehničar, tehničar za kompjutersko upravljanje (CNC) mašina, tehničar za logistiku i špediciju, veterinarski tehničar, elektrotehničar informacionih tehnologija i tehničar mehatronike.

Takođe, rad učenika u kompanijama je praćen od strane iskusnih mentora, te će đaci konstantno biti „pod budnim okom“ posmatrača, što znači da će im biti dostupna svaka vrsta podrške i pomoći na stručnom usavršavanju.

Podsećanja radi, pored toga što projekat INTERVET nudi priliku za stručno usavršavanje učenika srednjih stručnih škola, kao i onih koji su završili srednju školu, projekat takođe nudi mogućnosti za profesionalni razvoj nastavnika, direktora i ostalog nastavnog osoblja.

Naredna razmena će biti realizovana u Sevilji u Španiji. Učenici su već popunili sva mesta za ovaj program mobilnosti, a javni poziv je bio otvoren tokom maja ove godine. Naredni pozivi za programe mobilnosti se očekuju krajem godine. Sve informacije u vezi sa aktuelnim otvorenim pozivima, kao i budućim pozivima za programe mobilnosti učenika i studenata možete pratiti na ovom sajtu, kao i na sajtu https://intervetwb.net/.

Podelite!