Ученици средњих школа на размени у Вроцлаву

Привредна комора Србије и италијанска организација Унисер, која се више од две деценије бави програмима мобилности ученика и студената, организују још један одлазак ученика средњих школа на стручно усавршавање у иностранство преко пројекта ИНТЕРВЕТ. Пројекат је до сада већ неколико пута нудио прилику ђацима да стекну невероватно искуство, које ће им доста значити током каријерног пута у будућности. Овог пута, ученици ће имати прилику да буду на једномесечном стручном усавршавању у Вроцлаву у Пољској.

До сада је организовано неколико ученичких размена, а ученици су стекли своја незаборавна искуства у Словенији, Италији и Француској. На једномесечној размени која се организује у Пољској ће боравити укупно 11 ученика. Ученици ће током боравка у Пољској обављати стручну праксу код послодаваца чија се делатност рада поклапа са смером који ученици похађају у својим школама, а овом приликом ће бити реализована пракса за шест образовних профила: туристичко – хотелијерски техничар, техничар за компјутерско управљање (ЦНЦ) машина, техничар за логистику и шпедицију, ветеринарски техничар, електротехничар информационих технологија и техничар мехатронике.

Такође, рад ученика у компанијама је праћен од стране искусних ментора, те ће ђаци константно бити „под будним оком“ посматрача, што значи да ће им бити доступна свака врста подршке и помоћи на стручном усавршавању.

Подсећања ради, поред тога што пројекат ИНТЕРВЕТ нуди прилику за стручно усавршавање ученика средњих стручних школа, као и оних који су завршили средњу школу, пројекат такође нуди могућности за професионални развој наставника, директора и осталог наставног особља.

Наредна размена ће бити реализована у Севиљи у Шпанији. Ученици су већ попунили сва места за овај програм мобилности, а јавни позив је био отворен током маја ове године. Наредни позиви за програме мобилности се очекују крајем године. Све информације у вези са актуелним отвореним позивима, као и будућим позивима за програме мобилности ученика и студената можете пратити на овом сајту, као и на сајту https://intervetwb.net/.

Поделите!