Poziv za poslodavce – priključite se!

Od danas svi zaintersovani poslodavci koji žele da se uključe u dualni model obrazovanja za narednu školsku godinu mogu podneti prijavu.

Poslodavci se prijavljuju putem veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/. Proces prijavljivanja poslodavaca obuhvata tri jednostavna koraka i ne oduzima puno vremena.

Od sledeće, školske 2023/2024. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći ukupno 72 obrazovna profila iz različitih područja rada, među kojima je 8 novih: elektrotehničar energetike, tehničar dizajna grafike, tehničar drumskog saobraćaja, tehničar hortikulture, tehničar grejanja i klimatizacije, nautički tehničar-rečni smer, tapetar-dekorater i cvećar-vrtlar. Listu svih obrazovnih profila koji su u ponudi za realizaciju po dualnom modelu nalazi se ovde.

Prijave poslodavaca su otvorene do 30. novembra 2022. godine.

Prilikom prijavljivanja, osim kreiranja profila kompanije, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju. Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na mejl: obrazovanje@pks.rs ili na adresu Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd. Više informacija poslodavci mogu potražiti ovde.

Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede koji PKS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće MPNTR objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta 2023. godine.

Započnite sa prijavom vaše kompanije ovde!

 

Podelite!