Позив за послодавце – прикључите се!

Од данас сви заинтерсовани послодавци који желе да се укључе у дуални модел образовања за наредну школску годину могу поднети пријаву.

Послодавци се пријављују путем веб портала Привредне коморе Србије http://portal.dualnoobrazovanje.rs/. Процес пријављивања послодаваца обухвата три једноставна корака и не одузима пуно времена.

Од следеће, школске 2023/2024. године, у понуди за реализацију по дуалном моделу ће се наћи укупно 72 образовна профила из различитих подручја рада, међу којима је 8 нових: електротехничар енергетике, техничар дизајна графике, техничар друмског саобраћаја, техничар хортикултуре, техничар грејања и климатизације, наутички техничар-речни смер, тапетар-декоратер и цвећар-вртлар. Листу свих образовних профила који су у понуди за реализацију по дуалном моделу налази се овде.

Пријаве послодаваца су отворене до 30. новембра 2022. године.

Приликом пријављивања, осим креирања профила компаније, послодавци подносе Изјаву о спремности за укључивање у дуално образовање и Захтев за акредитацију. Пратећу документацију за акредитацију послодавци достављају најкасније до 15. децембра, електронским путем на мејл: obrazovanje@pks.rs или на адресу Привредне коморе Србије, Ресавска 13-15, Београд. Више информација послодавци могу потражити овде.

Све пријаве које садрже потпуну документацију биће обједињене у План потреба привреде који ПКС званичним путем доставља Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Коначну одлуку о структури уписа и одобреним дуалним профилима донеће МПНТР објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе, који се очекује крајем марта 2023. године.

Започните са пријавом ваше компаније овде!

 

Поделите!