Одржан Дан отворених врата дуалног образовања

У суботу 22. априла, у просторијама Привредне коморе Србије, одржан је Дан отворених врата дуалног образовања – „Корак до практичног знања“ који је окупио велики број заинтересованих ученика основних школа са територије Града Београда, као и све заинтересоване родитеље.

Поред представника образовних институција, учешће у поменутом догађају узели су и представници 31 компаније са територије Града Београда које реализују дуални модел образовања у сарадњи са 22 средње школе.

Служба за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије отворила је врата свим заинтересованим суграђанима како би се упознали са дуалним моделом образовања, бенефитима и понудом дуалног образовања за наредну школску годину. Међу главним посетиоцима били су ученици завршних разреда основне школе (седми и осми разред), као и заинтересовани родитељи који су имали прилику да се детаљно упознају са свим информацијама у вези са дуалним моделом образовања.

Након отварања догађаја, присутнима и представницима медија обратиле су се мр Мирјана Ковачевић, руководилац Центра за едукацију, дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије, проф. др Габријела Грујић, директорка Канцеларије за дуално образовање и национални оквир квалификација, као и Весна Видовић, заменица градоначелника. Поменути говорници нису крили задовољство због организације овакве врсте догађаја, али су и изразили наду да је ово само први у низу догађаја оваквог формата који ће бити организовани широм Србије, јер Дани отворених врата имају велики потенцијал да постигну ефикасне резултате у промоцији дуалног образовања међу ученицима, али и у упознавању читаве јавности са поменутим образовним моделом.

На Дану отворених врата представљено је седам штандова груписаних према подручјима рада, на којима су посетиоци могли да се упознају са различитим образовним профилима који се реализују у одређеном подручју рада, али и да се упознају са искуством компанија које су укључене у реализацију дуалног модела образовања. Поред тога, важно је истаћи да су учешће у догађају узели и ученици који се школују по поменутом моделу, те су основци могли да саслушају искуства својих вршњака и из „прве руке“ сазнају које су све то предности оваквог начина школовања.

Такође, поред представника компанија и школа, учешће на догађају узели су и представници Националне службе за запошљавање који су ученицима и заинтересованим родитељима представили програм професионалне оријентације који је на располагању ученицима уколико нису у потпуности сигурни око доношења одлуке везане за избор средње школе.

У наставку можете погледати неколико кратких видео репортажа са поменутог догађаја, као и неколико фотографија.

Поделите!