Veliki projekat „Dualno srednje stručno obrazovanje i obuka u Srbiji“ (akronim: ADADualVET) sprovodi se kroz stratešku saradnju Privredne komore Srbije sa austrijskim partnerima: ekspertsku pomoć pruža Austrijska federalna privredna komora (WKO), a finansijsku podršku Austrijska razvojna agencija (ADA) Vrednost projekta je 1.800.000 eura.

Dosadašnja saradnja rezultirala je modernizacijom postojećih (trgovac, tehničar logistike i špedicije) i uvođenjem novih dualnih obrazovnih profila u srednje stručne škole. Na primer, u školskoj 2018/2019. godini su upisani učenici u okviru novih obrazovnih profila – operater osnovnih građevinskih radova i turističko-hotelijerski tehničar. U okviru projekta održano je oko 45 obuka za instruktore, a do početka septembra 2019. godine obučeno je preko 900 instruktora.

Ostali partneri na projektu su Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja , Nemačko-srpska privredna komora (AHK) , kao i Austrijski Institut za istraživanje i razvoj dualnog obrazovanja (Ibw Austria). Predviđeno je da projekat traje do septembra 2021. godine.