Potpisan memorandum o saradnji PKS i Konfederacije italijanske industrije u Srbiji

Memorandum o saradnji potpisali su predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik Konfederacije italijanske industrije u Srbiji Patricio dei Tos.

Na Forumu za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, koji je održan u Palati Srbija, u organizaciji Privredne komore Srbije, a uz podršku italijanske agencije za trgovinu (ITA) i Ambasade Italije u Srbiji, potpisan je Memorandum o saradnji PKS i Konfederacije italijanske industrije u Srbiji.

Konfindustrija Srbija je predstavništvo Konfederacije italijanske industrije u Srbiji, a osnovana je sa ciljem da pruža podršku, usluge i zastupanje svim italijanskim privrednicima u Srbiji, koji traže poslovne partnere i šire svoju poslovnu mrežu u ovom delu Balkana. Trenutno broji 170 kompanija članica. U svom poslovanju, beogradska kancelarija se oslanja na mrežu Konfindustrije u Italiji (Konfederacija italijanske industrije), koja broji više od 150 000 kompanija sa preko pet miliona zaposlenih.

Memorandum o saradnji potpisali su predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik Konfederacije italijanske industrije u Srbiji Patricio dei Tos. Kroz stručno-tehničku saradnju strana potpisnica unaprediće se promocija dualnog obrazovanja, kao i saradnja u oblasti razvoja sistema obrazovanja, savetodavnim, istraživačkim i drugim stručnim poslovima. Planirana je saradnja i u pripremi i organizovanju konferencija, okruglih stolova, informativnih i promotivnih skupova, zajedničko pokretanje inicijativa i apliciranje za učešće u realizaciji nacionalnih i međunarodnih projekata u oblasti obrazovanja.

Kompanije koje su članice udruženja Konfindustrije već sarađuju sa Privrednom komorom Srbije i uključene su u dualni model obrazovanja, a učenici različitih obrazovnih profila u italijanskim kompanijama uče kroz rad.

Podelite!