Потписан меморандум о сарадњи ПКС и Конфедерације италијанске индустрије у Србији

Меморандум о сарадњи потписали су председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и председник Конфедерације италијанске индустрије у Србији Патрицио деи Тос.

На Форуму за пословну и научну сарадњу Србије и Италије, који је одржан у Палати Србија, у организацији Привредне коморе Србије, а уз подршку италијанске агенције за трговину (ИТА) и Амбасаде Италије у Србији, потписан је Меморандум о сарадњи ПКС и Конфедерације италијанске индустрије у Србији.

Конфиндустрија Србија је представништво Конфедерације италијанске индустрије у Србији, а основана је са циљем да пружа подршку, услуге и заступање свим италијанским привредницима у Србији, који траже пословне партнере и шире своју пословну мрежу у овом делу Балкана. Тренутно броји 170 компанија чланица. У свом пословању, београдска канцеларија се ослања на мрежу Конфиндустрије у Италији (Конфедерација италијанске индустрије), која броји више од 150 000 компанија са преко пет милиона запослених.

Меморандум о сарадњи потписали су председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и председник Конфедерације италијанске индустрије у Србији Патрицио деи Тос. Кроз стручно-техничку сарадњу страна потписница унапредиће се промоција дуалног образовања, као и сарадња у области развоја система образовања, саветодавним, истраживачким и другим стручним пословима. Планирана је сарадња и у припреми и организовању конференција, округлих столова, информативних и промотивних скупова, заједничко покретање иницијатива и аплицирање за учешће у реализацији националних и међународних пројеката у области образовања.

Компаније које су чланице удружења Конфиндустрије већ сарађују са Привредном комором Србије и укључене су у дуални модел образовања, а ученици различитих образовних профила у италијанским компанијама уче кроз рад.

Поделите!