Дуално образовање у компанији „Ball pakovanja Evropa“

Све веће интересовање влада за дуалним моделом образовања у Србији, што показује и број пријављених компанија за пријем нове генерације ученика за наредну школску годину. Разлог због ког поверење привреде у овај модел образовања константно расте из године у годину може се тражити у чињеници да дуално образовање пружа одличну прилику компанијама да искористе бројне бенефите које нуди поменути модел образовања и на тај начин обезбеде квалификовани и стручни кадар који ће представљати стуб њиховог пословања у будућности.

Да је дуални модел образовања један од најбољих начина да се привреда бори са проблемом недостатка квалификоване радне снаге говоре и свакодневни позитивни примери из праксе.

Један од таквих примера јесу и ученици који се налазе у процесу учења кроз рад у компанији „Ball pakovanja Evropa“. Представници поменуте компаније нису крили задовољство због реализације дуалног образовања, а позитивне утиске и своје импресије су такође пренели и ученици који се први пут суочавају са реалним радним окружењем. Репортажу из компаније, као и утиске које су изнели представници компанија и сами ученици, можете погледати на следећем линку.

Поделите!