Počela je Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju

Ministarstvo prosvete i Kancelarija za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija pozivaju sve poslodavce kao i stručnu javnost da se upoznaju sa tekstom Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju i da daju svoje predloge i sugestije.

Javna rasprava sprovodi se u periodu od 17. marta do 6. aprila 2023. godine.

Javna rasprava o predloženom Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju održana je 23. marta 2023. godine u Velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine u Novom Sadu.

Kroz dosadašnju primenu Zakona o dualnom obrazovanju („Službeni glasnik RS”, br. 101/17 i 6/20) utvrđeno je da postoji prostor za unapređenje teksta Zakona, kvaliteta i obima realizacije učenja kroz rad kod poslodavaca i pojednostavljivanje postupka uključivanja poslodavaca u dualni model obrazovanja.

O ovim i svim drugim izmenama i dopunama zainteresovani se mogu upoznati na sledećem linku, gde se mogu naći Nacrt Zakona i sva prateća dokumenta.

Služba za dualno obrazovanje i obrazovne politike Privredne komore Srbije organizuje dva onlajn sastanka, na kojima će biti detaljno predstavljene sve predložene izmene i to:

  • u utorak, 28. marta 2023. godine u 10 časova  i
  • u ponedeljak, 3. aprila 2023. godine u 10 časova.

Pozivamo sve zainteresovane privrednike da se prijave za jedan od navedenih datuma, slanjem mejla na obrazovanje@pks.rs, u kom će navesti datum za koji se prijavljuju, ime i prezime, naziv kompanije i svoju mejl adresu.

Podelite!