Почела је Јавна расправа о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о дуалном образовању

Министарство просвете и Канцеларија за дуално образовање и Национални оквир квалификација позивају све послодавце као и стручну јавност да се упознају са текстом Нацрта закона о изменама и допунама Закона о дуалном образовању и да дају своје предлоге и сугестије.

Јавна расправа спроводи се у периоду од 17. марта до 6. априла 2023. године.

Јавна расправа о предложеном Нацрту закона о изменама и допунама Закона о дуалном образовању одржана је 23. марта 2023. године у Великој сали Скупштине Аутономне покрајине Војводине у Новом Саду.

Кроз досадашњу примену Закона о дуалном образовању („Службени гласник РС”, бр. 101/17 и 6/20) утврђено је да постоји простор за унапређење текста Закона, квалитета и обима реализације учења кроз рад код послодаваца и поједностављивање поступка укључивања послодаваца у дуални модел образовања.

О овим и свим другим изменама и допунама заинтересовани се могу упознати на следећем линку, где се могу наћи Нaцрт Закона и сва пратећа документа.

Служба за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије организује два онлајн састанка, на којима ће бити детаљно представљене све предложене измене и то:

  • у уторак, 28. марта 2023. године у 10 часова  и
  • у понедељак, 3. априла 2023. године у 10 часова.

Позивамо све заинтересоване привреднике да се пријаве за један од наведених датума, слањем мејла на obrazovanje@pks.rs, у ком ће навести датум за који се пријављују, име и презиме, назив компаније и своју мејл адресу.

Поделите!