Dualno obrazovanje u Novom Pazaru – obrazovni model budućnosti

Služba za dualno obrazovanje i obrazovne politike Privredne komore Srbije učestvovala je u promociji Nacionalnog modela dualnog obrazovanja i okvira kvalifikacija u Republici Srbiji, koja je organizovana u Novom Pazaru, uz pokroviteljstvo Ministarstva prosvete, kao i uz podršku Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija.

Promocija je organizovana sa ciljem predstavljanja dualnog obrazovanja, dosadašnjih iskustava i postignuća, kao i primera dobre prakse u implementaciji Zakona o dualnom obrazovanju, koji je počeo sa punom primenom od septembra 2019. godine, kao i Zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju.

Događaju u Kulturnom centru u Novom Pazaru, pored gradonačelnika Nihata Biševca, direktorke Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, prof. dr Gabrijele Grujić, Lidije Matijaš, višeg savetnika za razvoj obrazovanja PKS, prisustvovali su i predstavnici kompanija Radijator inženjering i Mizanline koje uspešno učestvuju u realizaciji dualnog modela obrazovanja.

Podelite!