Дуално образовање у Новом Пазару – образовни модел будућности

Служба за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије учествовала је у промоцији Националног модела дуалног образовања и оквира квалификација у Републици Србији, која је организована у Новом Пазару, уз покровитељство Министарства просвете, као и уз подршку Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација.

Промоција је организована са циљем представљања дуалног образовања, досадашњих искустава и постигнућа, као и примера добре праксе у имплементацији Закона о дуалном образовању, који је почео са пуном применом од септембра 2019. године, као и Закона о дуалном моделу студија у високом образовању.

Догађају у Културном центру у Новом Пазару, поред градоначелника Нихата Бишевца, директорке Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација, проф. др Габријеле Грујић, Лидије Матијаш, вишег саветника за развој образовања ПКС, присуствовали су и представници компанија Radijator inženjering и Mizanline које успешно учествују у реализацији дуалног модела образовања.

Поделите!