Učešće kompanije “Tehnika MB” u realizaciji dualnog obrazovanja

Kompanija “Tehnika MB”  je među prvim kompanijama iz Južnobačkog upravnog okruga koje su prepoznale značaj i benefite uključivanja u dualni model obrazovanja i od školske 2017/2018. godine sarađuje sa Srednjom mašinskom školom iz Novog Sada.

“Tehnika MB” je porodična kompanija, koja ima tradiciju od preko 35 godina uspešnog poslovanja. U početku su proizvodili metalnu galanteriju različite namene, da bi vremenom proširili delatnost pokretanjem pogona za proizvodnju aluminijumske i PVC stolarije.

Kompanija je 2015. godine iz Temerina preseljena u Srbobran, usled povećanog obima proizvodnje, gde ima na raspolaganju poslovni prostor sa proizvodnim halama i upravnom zgradom površine od oko 7.000 m². Prostor je opremljen modernim CNC i NC mašinama. Trenutno je u kompaniji zaposleno šezdeset radnika, koji uz savremenu opremu i primenu standarda uspevaju da ispune zahteve tržišta.

U kompaniji su na učenju kroz rad učenici trećeg razreda, obrazovnog profila bravar-zavarivač. Učenici u kompaniji imaju priliku da se upoznaju sa kompletnim procesom proizvodnje u realnom radnom okruženju – od pripreme materijala, obrade na CNC i NC mašinama za sečenje, oblikovanja i savijanja materijala, elektro lučnog zavarivanja, do zahtevnijeg TIG i MIG zavarivanja.

U galeriji fotografija, između ostaliog, možete videti i kreativne radove koje su učenici pripremili u okviru učenja kroz rad u kompaniji.

Podelite!