Учешће компаније “Техника МБ” у реализацији дуалног образовања

Компанија “Техника МБ”  је међу првим компанијама из Јужнобачког управног округа које су препознале значај и бенефите укључивања у дуални модел образовања и од школске 2017/2018. године сарађује са Средњом машинском школом из Новог Сада.

“Техника МБ” је породична компанија, која има традицију од преко 35 година успешног пословања. У почетку су производили металну галантерију различите намене, да би временом проширили делатност покретањем погона за производњу алуминијумске и ПВЦ столарије.

Компанија је 2015. године из Темерина пресељена у Србобран, услед повећаног обима производње, где има на располагању пословни простор са производним халама и управном зградом површине од око 7.000 m². Простор је опремљен модерним ЦНЦ и НЦ машинама. Тренутно је у компанији запослено шездесет радника, који уз савремену опрему и примену стандарда успевају да испуне захтеве тржишта.

У компанији су на учењу кроз рад ученици трећег разреда, образовног профила бравар-заваривач. Ученици у компанији имају прилику да се упознају са комплетним процесом производње у реалном радном окружењу – од припреме материјала, обраде на ЦНЦ и НЦ машинама за сечење, обликовања и савијања материјала, електро лучног заваривања, до захтевнијег ТИГ и МИГ заваривања.

У галерији фотографија, између осталиог, можете видети и креативне радове које су ученици припремили у оквиру учења кроз рад у компанији.

Поделите!