Почетак праксе у оквиру програма дуалног образовања у компанији Еликсир Прахово

Компанија Еликсир Прахово наставља успешну едукацију ученика у дуалном образовању и ове школске 2022/23. године на основу потписаног уговора о упућивању на учење кроз рад са  Техничком школом у Неготину. Програм дуалног образовања започет прошле школске године између Техничке школе и Еликсира Прахово, а спроведен уз подршку и залагање Татјане Рачић из Привредне коморе Зајечар, улази у нову етапу – ученици друге године образовних профила бравар-заваривач и електромонтер мрежа и постројења овог септембра започели су праксу у Еликсиру Прахово.

Ученике су у пратњи професора и директора школе дочекали Маја Радуловић, Заменица Директора друштва, Зоран Димитријевић, Директор техничког сектора, као и колеге Драган Адамовић, Електричар ИИИ и Зоран Ратковић, Бравар ИИ, који ће менторисати процес образовања.

Уследила је обука за безбедност и заштиту на раду коју је одржао Александар Марковић, Инжењер специјалиста БЗР, док су обуку из заштите од пожара одржали Саша Фурњигић, Специјалиста превентиве ЗОП, са којим су ђаци прошли упутство за поступање у случају пожара, као и план евакуације, и Сања Кукић, Супервизор ЗОП, која их је упознала са више врста противпожарних апарата, њиховом наменом и начином употребе. Након решавања писменог теста, ученици су имали прилике да практично примене знање на показној вежби у којој им је асистирао Иван Љубић, Ватрогасац-командир. За почетак праксе, ученици су распоређени у радионицама сходно образовном профилу који похађају, а након уводне фазе следи им и обилазак компанијских погона.

Наставак сарадње озваничен је поделом уговора ученицима, а одмах наредне недеље започела је и пракса, коју ће ученици похађати у компанији два пута недељно. Подсећамо да је циљ програма унапређење процеса школовања у средњим стручним школама, а компанија Еликсир Прахово својим укључењем у овом пројекту надограђује традицију друштвено одговорног пословања уз промоцију за компанију важних, а дефицитарних занимања.

Поделите!