Uspešna realizacija Dana otvorenih vrata dualnog obrazovanja širom Srbije

Događaj pod nazivom „Dan otvorenih vrata dualnog obrazovanja – Korak do praktičnog znanja“ uspešno je realizovan širom Srbije u periodu za nama, a veliki broj predstavnika kompanija, kao i ostalih relevantnih institucija, imao je priliku da razgovara sa učenicima osnovnih škola, njihovim roditeljima, kao i ostalim zainteresovanim posetiocima o dualnom modelu obrazovanja i tako im ukaže na mnogobrojne benefite pomenutog obrazovnog modela.

Dan otvorenih vrata organizovan je u 10 gradova i opština širom Republike Srbije. Pored Službe za dualno obrazovanje i obrazovne politike, osnovcima su vrata otvorile i regionalne privredne komore koje pokrivaju teritoriju čak 15 upravnih okruga Republike Srbije.

Dan otvorenih vrata organizovan je prvenstveno sa ciljem promocije dualnog modela obrazovanja među učenicima završnih razreda osnovnih škola, s obzirom da je pred njima donošenje važne odluke o nastavku školovanja. Tokom događaja mogli su se videti razni eksperimenti koje su izvodili učenici koji se nalaze na procesu učenja kroz rad u kompanijama, kao i proizvodi koje su učenici napravili tokom sticanja praktičnih znanja i veština, što je izazvalo oduševljenje kod osnovaca i privuklo dodatnu pažnju svih učesnika događaja.

Događaj je izazvao veliko interesovanje privrede, s obzirom da je to odlična prilika da se ukaže na brojne benefite učenja kroz rad u kompaniji i tako dodatno zaokupira pažnja brojnih školaraca. Ovakvi događaji su putokaz kako se sistemski može raditi na obezbeđivanju kvalifikovanog stručnog kadra koji će jednog dana biti stub privrede naše države.

Među gradovima i opština u kojima je događaj organizovan su bili Beograd, Sombor, Odžaci, Valjevo, Požarevac, Užice, Kragujevac, Kruševac, Niš i Vranje. Dan otvorenih vrata okupio je nekoliko hiljada posetilaca širom Srbije, a još jednom bismo istakli da niko od prisutnih nije krio zadovoljstvo zbog sjajne organizacije i velike posećenosti Dana otvorenih vrata.

Na štandovima je osnovcima i svim zainteresovanim posetiocima predstavljeno ukupno 10 područja rada koja obuhvataju ukupno 72 obrazovna profila koja se nalaze u ponudi za narednu školsku godinu.

U nastavku možete pogledati foto galeriju Dana otvorenih vrata.

Podelite!