Успешна реализација Дана отворених врата дуалног образовања широм Србије

Догађај под називом „Дан отворених врата дуалног образовања – Корак до практичног знања“ успешно је реализован широм Србије у периоду за нама, а велики број представника компанија, као и осталих релевантних институција, имао је прилику да разговара са ученицима основних школа, њиховим родитељима, као и осталим заинтересованим посетиоцима о дуалном моделу образовања и тако им укаже на многобројне бенефите поменутог образовног модела.

Дан отворених врата организован је у 10 градова и општина широм Републике Србије. Поред Службе за дуално образовање и образовне политике, основцима су врата отвориле и регионалне привредне коморе које покривају територију чак 15 управних округа Републике Србије.

Дан отворених врата организован је првенствено са циљем промоције дуалног модела образовања међу ученицима завршних разреда основних школа, с обзиром да је пред њима доношење важне одлуке о наставку школовања. Током догађаја могли су се видети разни експерименти које су изводили ученици који се налазе на процесу учења кроз рад у компанијама, као и производи које су ученици направили током стицања практичних знања и вештина, што је изазвало одушевљење код основаца и привукло додатну пажњу свих учесника догађаја.

Догађај је изазвао велико интересовање привреде, с обзиром да је то одлична прилика да се укаже на бројне бенефите учења кроз рад у компанији и тако додатно заокупира пажња бројних школараца. Овакви догађаји су путоказ како се системски може радити на обезбеђивању квалификованог стручног кадра који ће једног дана бити стуб привреде наше државе.

Међу градовима и општина у којима је догађај организован су били Београд, Сомбор, Оџаци, Ваљево, Пожаревац, Ужице, Крагујевац, Крушевац, Ниш и Врање. Дан отворених врата окупио је неколико хиљада посетилаца широм Србије, а још једном бисмо истакли да нико од присутних није крио задовољство због сјајне организације и велике посећености Дана отворених врата.

На штандовима је основцима и свим заинтересованим посетиоцима представљено укупно 10 подручја рада која обухватају укупно 72 образовна профила која се налазе у понуди за наредну школску годину.

У наставку можете погледати фото галерију Дана отворених врата.

Поделите!