Висока делегација Непала у званичној посети Привредној комори Србије

Привредна комора Србије данас је угостила делегацију Непала коју чине високи представници различитих институција и том приликом их информисала о раду Привредне коморе Србије, као и о дуалном моделу образовања и образовном систему Републике Србије.

Представници делегације Непала имали су прилику да се током састанка кроз презентацију ближе упознају са улогом и активностима Привредне коморе Србије, као и са дуалним моделом образовања и његовом реализацијом у Србији.

Презентацију су одржале Александра Милићевић, руководилац Службе за дуално образовање и Лидија Матијаш, виши саветник за развој образовања.

Том приликом представници поменуте делегације су детаљно упознати са начином и принципима рада Привредне коморе Србије, као и улогом коју ПКС заузима на друштвеној лествици. Поред тога, присутни су имали прилику да се упознају са активностима Привредне коморе Србије, као и са самом структуром институције. Након тога, представљен је дуални модел образовања у Србији, као и активности Службе за дуално образовање и образовне политике на овом пољу.

Посета је додатно добила на значају управо због чињенице да је то прилика да се међусобно размене искуства у реализацији дуалног модела образовања, с обзиром да је и у овој држави имплементиран поменути образовни модел. Такође, неки од чланова делегације учествују у реализацији пројеката заједничких партнера који се тичу развоја дуалног образовања, те је ова посета реализована на обострано задовољство.

Након презентације представника Привредне коморе Србије, уследила је дискусија свих присутних током које су постављена бројна питања на тему развоја дуалног модела образовања, што је била прилика да се међусобно размене значајна искуства о дуалном образовању, као и о осталим питањима која се тичу поља образовања.

Поделите!