Радионица са представницима привреде машинског сектора

Данас су представници Привредне коморе Србије и Завода за унапређивање образовања и васпитања реализовали радионицу са представницима привреде из машинског сектора.

Радионица је окупила представнике аутосервиса са циљем идентификовања радних ситуација и израдом њихових описа за образовни профил Механичар моторних возила.

Учешће у радионици узели су представници аутосервиса и компанија које су укључене у реализацију образовног профила Механичар моторних возила по дуалном моделу образовања: Autoservis Urošević, Auto Beba, Scania Srbija, Lasta, BMW i Millenium Team.

“Данас смо у сарадњи са привредом успели да идентификујемо велики број радних ситуација. Неке смо успели да опишемо, а оне за које данас нисмо имали времена, биће предмет рда радне групе која ће у те сврхе бити формирана. Надамо се да ће рад радне групе резултирати документом који ће олакшати реализацију дуалног образовања код послодавца.”, истакла је Милица Герасимовић, саветник координатор за подручје рада Машинство и обрада метала у Заводу.

Реализација радионице је још једна у низу активности пројекта “DualVET projekat Srbija” који финансирају Швајцарска агенција за међународну сарадњу (SDC) и Аустријска развојна агенција (ADA).

Поделите!