Позив за послодавце – прикључите се!

Од данас сви заинтерсовани послодавци који желе да се укључе у дуални модел образовања за наредну школску годину могу поднети пријаву.

 

Послодавци се пријављују путем веб портала Привредне коморе Србије http://portal.dualnoobrazovanje.rs/. Процес пријављивања послодаваца обухвата три једноставна корака и не одузима пуно времена.

Од следеће, школске 2024/2025. године, у понуди за реализацију по дуалном моделу ће се наћи укупно 83 образовна профила из различитих подручја рада, међу којима је 10 нових: возач моторних возила, техничар рачунара, електротехничар за електронику на возилима, техничар за администрирање рачунарских мрежа, декоратер зидних површина, техничар електронике и аутоматике, полагач облога, козметички техничар, механичар грејне и расхладне технике и пољопривредни техничар дигиталних технологија. Листа свих образовних профила који су у понуди за реализацију по дуалном моделу налази се овде.

Пријаве послодаваца су отворене до 15. јануара 2024. године.

Приликом пријављивања, осим креирања профила компаније, послодавци електронским путем подносе Изјаву о спремности за укључивање у дуално образовање, као и Захтев за акредитацију. Пратећу документацију за акредитацију послодавци достављају најкасније до 15. јануара, електронским путем на мејл: obrazovanje@pks.rs или на адресу Привредне коморе Србије, Ресавска 13-15, Београд. Више информација послодавци могу потражити овде.

Све пријаве које садрже потпуну документацију биће обједињене у План потреба привреде који ПКС званичним путем доставља Канцеларији за дуално образовање и Национални оквир квалификација. Коначну одлуку о структури уписа и одобреним дуалним профилима донеће Министарство просвете објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе, који се очекује крајем априла 2024. године.

Започните са пријавом ваше компаније овде!

 

Упутство за пријаву послодаваца

Поделите!