Вести и најаве

Позив компанијама за укључивање у дуално образовање post featured image
14.01

Позив компанијама за укључивање у дуално образовање

Привредна комора Србије, у сарaдњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, спроводи активности планирања уписа ученика у средње школе за школску 2020/2021. годину по дуалном моделу образовања.

На бази прикупљених Изјава о спремности, Привредна комора Србије формира Предлог о потребама привреде за будућим кадровима и доставља га Министарству просвете, науке и технолошког развоја на основу кога се доноси одлука о структури уписа у средње школе за дуални модел образовања – броју ученика и одељења за сваку општину и град на територији Републике Србије. Коначну одлуку Министарство просвете, науке и технолошког развоја донеће објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе који се очекује крајем априла 2020. године.

Уколико желите да се укључите у дуално образовање, молимо Вас да попуните ИЗЈАВУ О СПРЕМНОСТИ ПОСЛОДАВАЦА ЗА УКЉУЧИВАЊЕ У ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ најкасније до 10. фебруара 2020. године. Изјаву о спремности послодаваца и Упутство за попуњавање изјаве налазе се испод ове вести.

Уколико компанија не поседује Потврду о испуњености услова за извођење учења кроз рад (за образовни профил за који подноси изјаву о спремности), потребно је да уз изјаву приложите и попуњен, потписан и печатиран ЗАХТЕВ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ЗА ИЗВОЂЕЊЕ УЧЕЊА КРОЗ РАД (у наставку ове вести).

Наведена документа је неопходно доставити до 10. фебруара 2020. године и у електорнском облику и у оригиналу. Електронску верзију оба документа можете доставити на: obrazovanje@pks.rs, а оригиналну верзију на следећу адресу: Привредна комора Србије, Служба за дуално образовање и образовне политике, Кнеза Милоша 12, 11000 Београд.

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више

Одржани секторски састанци

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније