Вести и најаве

Посао у Меркатору-С за 13 ученика дуалног модела post featured image
23.09

Посао у Меркатору-С за 13 ученика дуалног модела

Тринаест ученика Пољопривредне школе Београд добило је посао одмах након завршеног школовања по дуалном моделу образовања, у ИДЕА продавницама, Рода маркетима и Меркатор хипермаркетима. 

Праксу да ученици одмах по уручивању диплома закључују и уговоре о раду већ трећу годину у низу заједнички спроводе Министарство просвете, науке и технолошког развоја РС, Привредна комора Србије, Пољопривредна школа Београд и компанија Меркатор-С.

Сарадња образовања и привреде кључна је за смањење незапослености у Србији, сагласили су се на конференцији организованој овим поводом Габријела Грујић, помоћница министра просвете за дуално образовање, Ана Стојановић, руководилац Службе за дуално образовање и образовне политике у Привредној комори Србије, Драган Филиповић, директор Пољопривредне школе ПК Београд и Данијела Васиљ, директорка Сектора развоја “ин сторе” процеса и продајних формата компаније Меркатор-С.

Габријела Грујић, помоћница министра за дуално и предузетничко образовање и васпитање, рекла је да је ово велики дан за Пољопривредну школу и да је потписивање уговора 13 матураната, смера пекар и месар са компанијом Меркатор-С доказ квалитета знања у овој школи. Она је додала да је, поред тога што су одмах након школовања добили посао, важно и то што је тај посао управо у Србији.

Ана Стојановић, руководилац Службе за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије, објаснила је да је Меркатор-С међу првим компанијама у Београду која се укључила у модел дуалног образовања и да данашњи уговори говоре о томе колико су задовољни ученици, али и послодавци.

Директор Пољопривредне школе Београд Драган Филиповић објаснио је да национални модел дуалног образовања поред теоријске наставе подразумева одговарајућу практичну наставу кроз рад код послодавца.

“Компанија Меркатор-С и Пољопривредна школа имају сарадњу на завидном нивоу већ дуги низ година, и заједно радимо на образовању и васпитању омладине”, рекао је Филиповић додавши да је школа посносна на кадар који школује и жели им пуно успеха у будућности.

Данијела Васиљ, директорка Сектора развоја “ин сторе” процеса и продајних формата Меркатор-С, истакла је да ова компанија као један од највећих послодаваца у Србији, са више од 8.000 запослених, посебну пажњу посвећује људима због чега већ трећу годину заредом активно учествује у моделу дуалног образовања.

“Остварили смо сарадњу са 20 средњих стручних школа, а праксу је код нас обавило више од 250 ученика који желе да се стручно усавршавају” изјавила је Васиљ нагласивши да је компанији овај модел образовања интересантан због тога што, осим практичне наставе, ученицима обезбеђује и накнаде, а онда их одмах након стицања дипломе и запошљава.

Сарадњу са стручним школама компанија Меркатор-С спроводи већ годинама у 19 градова широм Србије. Ове године више од 250 ученика је укључено у практично образовање у ИДЕА, Рода и Меркатор продавницама. 

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више

Одржани секторски састанци

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније