Вести и најаве

Отворен позив за запослене у средњим школама за учествовање у програму стручне размене у Француској post featured image
15.04

Отворен позив за запослене у средњим школама за учествовање у програму стручне размене у Француској

Привредна комора Србије у партнерству са италијанском организацијом “Uniser”, специјализованом за интернационалне програме размене, спроводи пројекат Европске комисије под називом “INTERVET WB”.

У оквиру овог пројекта објављен је позив за наставнике и директоре средњих стручних школа земаља Западног Балкана, који желе да учествују у програму размене са циљем стручног усавршавања, којим се пружа могућност:

– размене искустава и информација о системима стручног образовања својих замаља и на тај начин унапређивања знања која земље кандидате и земље чланице Европске уније имају једне о другима;

– стицања нових знања о интеграцији мобилности у наставни план и програм, као и о методологијама учења кроз рад које примењују, али и другим важним аспектима, попут употребе технологије у настави, предузетничког образовања и трансверзалних аспеката попут управљачке организације школа;

– олакшавања процеса планирања пратећих пројеката у оквиру новог европског програма 2021-2027.

За пријаву и учествовање у програму стручног усавршавања неопходан је ниво знања енглеског језика који омогућава неометану комуникацију. 

Овим позивом нуде се три места – гранта за стручно усавршавање. За ову годину предвиђен је одлазак у Француску – Лион Vocational training center SEPR, у трајању од седам дана, у периоду од 14 – 20. октобра 2021. године.

Пријаву можете поднети кликом на линк, најкасније до 10. маја 2021. године у 12 часова. Резултати ће бити објављени до краја маја 2021. године на наведеном линку.

За сва питања или додатне информације на располагању је Служба за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије: intervet@pks.rs, 011/4149471.

Привреда Србије препознала значај дуалног образовања

Прочитај више

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније