Вести и најаве

Онлајн припреме за дуално образовање post featured image
02.04

Онлајн припреме за дуално образовање

Како је раније најављено, онлајн емитовање теоријске наставе за профиле дуалног образовања почело је 30.03.2020. године на Радио Телевизији Србије.

Онлајн припрема за учење кроз рад се реализује кроз две целине- 1. Теоријска настава и 2. Теме за учење кроз рад. Теоријска настава подразумева часове са дигиталним презентацијама за дуалне образовне профиле ваздухопловног, електротехничког и машинског усмерења, од којих су неки часови и на мађарском језику. Теме за учење кроз рад садрже симулације учења кроз рад, где инструктори у компанијама у реалном радном окружењу презентују процесе рада, а тренутно су доступни видео снимци са наставним темама: „Машинска обрада на НУ машинама – глодање“ (3 часа), „Машинска обрада на НУ машинама – стругање“ (3 часа); „Основе браварских радова: Оцртавање и обележавање“, „Основе браварских радова: Мерење и контролисање дужинских мера – помично кљунасто мерило“ и „МАГ заваривање на симулатору“.

Ученици средњих школа имаће дневно по два часа, а настава почиње у 15:30 часова на каналу РТС 3. Сви садржаји општеобразовних и стручних предмета из категорије “Дуално образовање” биће емитовани и истог дана доступни корисницима РТС Планете и на сајту mojaskola.rtsplaneta.rs, где се снимци могу накнадно погледати и више пута. Оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене едукативне садржаје.

Додатне информације у вези са учењем на даљину, као видом подршке настави,  од 17. марта родитељи могу добити позивом на број телефона 011/735 05 57.

Очекивано је да ускоро буде доступно још садржаја на сајту и платформи РТС Планета, јер се теоријски часови и симулације учења кроз рад свакодневно снимају. Планирано је да се на овај начин обухвати 140 тема из теоријског дела наставе и 60 тема припреме за учење кроз рад, како би се испунили исходи учења.

Сви снимљени материјали биће коришћени у реализацији наставе по дуалном моделу образовања и у будућности.

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више

Одржани секторски састанци

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније