Вести и најаве

Дуално образовање онлајн post featured image
27.03

Дуално образовање онлајн

У ванредним околностима у којима се Србија тренутно налази, дуално образовање представља велики изазов. Самим тим што ученици нису у могућности да уче кроз рад  у компанијама, поставља се питање може ли им се на неки начин обезбедити довољна количина информација које ће водити ка развоју њихових знања и вештина, у складу са прописаним исходима учења.

Комисијa за развој и спровођење дуалног образовања је управо у те сврхе формирала тим који треба да омогући да се током ванредног стања  настава у области дуалног образовања прати на даљину, односно онлајн. Чланове тима чине директори средњих стручних школа из Београда, Ваљева, Власотинца, Крагујевца, Ужица, Суботице, Пожеге, Новог Сада, које су се, до сада, показале као примери добре праксе.

Током ове недеље, у опремљеним учионицама- радионицама, као и у компанијама које су за ову прилику отвориле своја врата, снимају се видео материјали који су у сладу са плановима и програмима наставе и учења за дуалне образовне профиле који се тренутно реализују. Циљ ових активности јесте емитовање материјала путем Јавног медијског сервиса.  Материјал ће обухватати теоријски део наставе, као и теме за припрему за учење кроз рад.

Посебан изазов представља снимање симулација свих производних процеса, који ће бити доступни ученицима у оквиру практичне наставе на даљину и који ће детаљно приказивати различите фазе тих процеса, праћене јасним инструкцијама наставника. Планирано је снимање 140 тема из теоријског дела наставе и 60 тема припреме за учење кроз рад. Сви материјали остаће у архиви Радио телевизије Србије како би и наредне генрације могле да их користе.

Почетак емитовања материјала на неком од канала националне телевизије, односно на платформама за средњошколце, планирано је за 30. март 2020. године.

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више

Одржани секторски састанци

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније