Вести и најаве

Унапређење Уредбе о утврђивању опасног рада за децу post featured image
02.10

Унапређење Уредбе о утврђивању опасног рада за децу

У сарадњи са Међународном организацијом рада, у петак, 02. октобра 2020. године у Привредној комори Србије одржане су треће посебне консултације на тему унапређења Уредбе о утврђивању опасног рада за децу. Партнери из свих релевантинх институција укључени су у рад на унапређењу дела Уредбе којим се дефинише заштита деце од опасног рада током реализације практичне наставе, односно учења кроз рад.

Консултације имају за циљ да унапреде законску регулативу у области безбедности и здравља на раду лица млађих од 18 година. У дуалном образовању, посебна пажња посвећује се безбедности ученика током извођења учења кроз рад, што је и предмет процедуре утврђивања испуњености услова за извођење учења кроз рад код послодавца.

У наредном периоду, Привредна комора Србије ће наставити консултације са представницима Међународне организације рада, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Агенције за квалификације, Завода за унапређивање образовања и васпитања, као и свим осталим укљученим партнерима, у сврху припреме финалног предлога документа Уредбе.

Привреда Србије препознала значај дуалног образовања

Прочитај више

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније