Вести и најаве

Састанци на нивоу сектора post featured image
22.01

Састанци на нивоу сектора

Привредна комора Србије у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја спроводи активности уписне политике по дуалном моделу образовања за школску 2021/2022. годину. С тим у вези,  а имајући у виду епидемиолошку ситуацију, ПКС је током јануара текуће године одржала 5 онлајн састанака намењених свим послодавцима заинтересованим за укључивање у дуално образовање. Састанци су били организовани на нивоу сектора и покрили су територију целе Србије.

   На састанцима је преко 200 привредника имало прилике да се детаљније информише о дуалном образовању. На састанцима је објашњена процедура укључивања у дуално образовање,  као и сва права и обавезе послодаваца који се укључују у дуални модел образовања. По завршетку презентације присутни су имали прилике да разјасне све недоумице и добију одговоре на сва питања. Том приликом, заинтересовани послодавци су, такође, информисани да уколико имају потребу за неким образовним профилом који се не налази у понуди дуалних образовних профила, то могу учинити подношењем Изјаве о спремности где ће уписати назив профила или радног места за којим имају потребу, након чега ће уз сарадњу са ПКС бити предузети сви неопходни кораци у циљу укључивања тог профила у понуду за наредну, односно 2022/2023. школску годину.

   Током поменутих састанака привредницима је као рок за креирање профила на веб порталу дуалног образовања, подношење Захтева за проверу испуњености услова за извођење учења кроз рад код послодавца и Изјава о спремности послодаваца за укључивање у дуално образовање дат 31. јануар 2021. године. На бази пристиглих Изјава о спремности послодавца за укључивање у дуално образовање ПКС ће формирати предлог плана уписа за школску 2021/2022. годину који ће, након потписивања од стране председника Чадежа, бити достављен Министарству просвете, односно министру Ружићу 8. фебруара 2021. године. Активности целог процеса уписне политике резултираће објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе за шкослу 2021/2022. годину крајем априла, почетком маја 2021. године.

Привреда Србије препознала значај дуалног образовања

Прочитај више

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније