Вести и најаве

Прва група ученика започела је своје стручно усавршавање у Марибору post featured image
23.06

Прва група ученика започела је своје стручно усавршавање у Марибору

У оквиру пројекта ИНТЕРВЕТ, десет ученика из различитих средњих школа широм Србије наредних месец дана провешће у Марибору (Словенија) на стручном усавршавању.

У складу са образовним профилом за који се школују, ученици стручну праксу похађају у различитим словеначким компанијама и њихов рад прате искусни ментори. Прва рунда стручног усавршавања обухватила је ученике следећих профила: ветеринарски техничар, пољопривредни техничар, кувар, конобар, техничар мехатронике, техничар за компјутерско управљање (ЦНЦ) машина, електротехничар информационих технологија, финансијски администратор.

ИНТЕРВЕТ је пројекат који Привредна комора Србије реализује у сарадњи са италијанском организацијом УНИСЕР, специјализованом за програме мобилности ученика и студената. Пројекат нуди прилику за стручно усавршавање ученика средњих стручних школа, оних који су завршили средњу школу, али и наставника, директора и осталог наставног особља. Све информације у вези са отвореним позивима можете пратити на овом сајту, као и на сајту https://intervetwb.net/.

Међународне образовне институције траже партнере у Србији

Прочитај више

Привреда Србије препознала значај дуалног образовања

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније