Вести и најаве

Позив послодавцима да се укључе у дуално образовање post featured image
30.12

Позив послодавцима да се укључе у дуално образовање

Привредна комора Србије позива све послодавце да се укључе у модел дуалног образовања у школској 2021/2022. години и да до 31. јануара 2021. године доставе Изјаву о спремности послодаваца за укључивање у дуално образовање.

Изјаве о спремности, послодавци могу попунити путем веб портала дуалног образовања, на следећем линку: http://portal.dualnoobrazovanje.rs/. Упутство за попуњавање изјаве можете преузети овде. Поред изјаве, потребно је путем портала поднети и Захтев за акредитацију за сваки образовни профил за који се послодавац пријављује. Списак пратеће документације из захтева за акредитацију можете преузети овде. Документацију послодавци достављају најкасније 10 дана од датума подношења изјаве и захтева, електронским путем на адресу електронске поште: obrazovanje@pks.rs, или путем поште на адресу: Привредна комора Србије, Служба за дуално образовање и образовне политике, Кнеза Милоша 12, са назнаком „Документација за акредитацију“.

У наредној школској години, у понуди ће бити 51 образовни профил за реализацију по дуалном моделу образовања. Листу образовних профила можете преузети овде.

ПКС је, већ годинама уназад, препозната као један од кључних актера у овом процесу, с обзиром да се нова методологија уписа у средње школе базира на потребама привреде. У том смислу, задатак ПКС/РПК је да сагледа реалне потребе привреде и да заступа њене интересе у вези са уписом образовних профила по дуалном моделу образовања.

Коначну одлуку о одобреним одељењима по дуалном моделу образовања Министарство просвете, науке и технолошког развоја донеће објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе, који се очекује крајем априла 2021. године. На веб порталу, послодавци могу пратити статус изјава о спремности које су поднели.

За све додатне информације можете се обратити Служби за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије/Регионалној привредној комори.

Привреда Србије препознала значај дуалног образовања

Прочитај више

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније