Вести и најаве

ПКС и АЗК Потписале Меморандум о сарадњи post featured image
19.06

ПКС и АЗК Потписале Меморандум о сарадњи

Привредна комора Србије и Агенција за квалификације Владе Републике Србије потписале су Меморандум о сарадњи у области развоја стручног образовања, што ће омогућити да се потребе послодаваца за вештинама брже преводе у одговарајуће програме наставе и учења. Први корак у том процесу је да се утврди која су знања, вештине, ставови и способности потребни да би се стекле одређене квалификације, а информације о томе ће пружити привредници уз подршку стручних служби Привредне коморе Србије.

„Кроз сарадњу са Агенцијом имамо могућност да укажемо на промене које су се догодиле у начину обављања одређених послова и шта је ново потребно да знају и умеју кадрови, како би се ти послови обављали квалитетније и ефикасније. На бази информација из привреде, у сарадњи са Агенцијом, ПКС ће припремити иницијативе за увођење нових и ревидирање постојећих квалификација. Стандард квалификације је основ за развој програма образовања за стицање квалификација на свим нивоима образовања. На овај начин обезбеђује се школовање будућих кадрова у складу са реалним потребама привреде’’ рекао је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије након потписивања меморандума о сарадњи.

Директор Агенције проф. др Часлав Митровић оценио је да ће потписани меморандум даље развити добру сарадњу са ПКС која је посредник за инпуте о потребама привреде. “Покушавамо да се у стручном образовању у Србији што брже уводе нови стандарди квалификација“, рекао је Митровић и додао како је то неопходно због потреба тржишта рада. “ПКС нам је партнер и неко ко ће стално испитивати потребе привреде и координисати све учеснике у процесу стандардизације“, додао је Митровић.

*Вест преузета са сајта Привредне коморе Србије, www.pks.rs

Међународне образовне институције траже партнере у Србији

Прочитај више

Привреда Србије препознала значај дуалног образовања

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније