Вести и најаве

Одржани секторски састанци post featured image
03.11

Одржани секторски састанци

Служба за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије током октобра реализовао је 5 секторских састанака под слоганом „Планирајмо заједно“. Циљ састанака био је  детаљније информисање привредника о дуалном моделу средњег стручног образовања и анимирање послодаваца да се у поменути модел укључе од наредне школске године.

Састанке су водиле запослене у Служби за дуално образовање и образовне политике ПКС- Мирјана Ковачевић, Ана Стојановић, Александра Милићевић и Лидија Матијаш  а пратило их је више од 100 представника послодаваца.

Током састанака, присутни су имали прилике да се информишу о развоју дуалног образовања у Србији, бенефитима овог модела за српску привреду, о томе ко су институционални носиоци процеса Уписне политике, као и које све активности тај процес подразумева.

Поред тога, привредницима је представљена процедура укључивања послодаваца у дуални модел образовања. Привредници су на састанцима, такође, информисани и детаљно упознати са правима, обавезама и одговорностима које послодавци имају у дуалном моделу образовања.

Подсећамо да је у току пријава послодаваца за укључивање у дуално образовање и да је рок за подношење пријаве 30. новембар 2021. године. Послодавци који желе да приме нову генерацију ученика, могу поднети пријаву путем веб портала Привредне коморе Србије http://portal.dualnoobrazovanje.rs/

Овде можете видети презентацију коришћену током састанака.

Током новембра (15-19) Служба за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије организоваће Недељу отворених врата Службе током које ће привредници моћи да закажу индивидуалне састанке у циљу добијања детаљнијих информација о укључивању у дуални модел образовања.

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више

Дани отворених врата Службе за дуално образовање и образовне политике

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније