Вести и најаве

Одржана презентација „Дуалне студије у високом образовању – могућности за привреду“ post featured image
09.02

Одржана презентација „Дуалне студије у високом образовању – могућности за привреду“

Служба за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије одржала је презентацију на тему „Дуалне студије у високом образовању – могућности за привреду“, у оквиру мултиконгреса Serbian visions 2021, који организује Немачко-српска привредна комора (AHK).

Поред Закона о дуалном моделу студија у високом образовању, који је усвојен у септембру 2019. године, на презентацији су били представљени сви детаљи везани за учешће послодаваца у дуалном моделу студија и поступак имплементације овог модела образовања, по угледу на успешно спровођење дуалног образовања на средњошколском нивоу.

Истакнуто је да су усвојени стандарди за акредитацију студијских програма по дуалном моделу и започет рад на првим дуалним студијским програмима за које се очекује да ће већ од октобра 2021. године бити у примени.

Преко 60 представника компанија је учествовало на онлајн догађају и отклоњене су недоумице у вези са новим моделом студија, а све компаније заинтересоване да се укључе у дуални модел студија су позване да се за додатне информације и инструкције обрате Служби за дуално образовање и образовне политике.

Снимак састанка биће доступан на официјелном каналу Serbian visions на платформи YouTube.

Привреда Србије препознала значај дуалног образовања

Прочитај више

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније