Вести и најаве

Одржана презентација „Дуалне студије у високом образовању – могућности за привреду“ post featured image
09.02

Одржана презентација „Дуалне студије у високом образовању – могућности за привреду“

Служба за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије одржала је презентацију на тему „Дуалне студије у високом образовању – могућности за привреду“, у оквиру мултиконгреса Serbian visions 2021, који организује Немачко-српска привредна комора (AHK).

Поред Закона о дуалном моделу студија у високом образовању, који је усвојен у септембру 2019. године, на презентацији су били представљени сви детаљи везани за учешће послодаваца у дуалном моделу студија и поступак имплементације овог модела образовања, по угледу на успешно спровођење дуалног образовања на средњошколском нивоу.

Истакнуто је да су усвојени стандарди за акредитацију студијских програма по дуалном моделу и започет рад на првим дуалним студијским програмима за које се очекује да ће већ од октобра 2021. године бити у примени.

Преко 60 представника компанија је учествовало на онлајн догађају и отклоњене су недоумице у вези са новим моделом студија, а све компаније заинтересоване да се укључе у дуални модел студија су позване да се за додатне информације и инструкције обрате Служби за дуално образовање и образовне политике.

Снимак састанка биће доступан на официјелном каналу Serbian visions на платформи YouTube.

Прва група ученика започела је своју стручну размену у Марибору

Прочитај више

Водичи кроз дуално образовање за школе, ученике и родитеље и компаније

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније