Вести и најаве

Национална конференција поводом представљања Регионалног Челенџ Фонда post featured image
12.02

Национална конференција поводом представљања Регионалног Челенџ Фонда

Привредна комора Србије и Регионални Челенџ Фонд (РЦФ) организују Националну конференцију у четвртак 18. фебруара, од 10.00 до 11.30 часова поводом представљања пројекта.

РЦФ је пројекат подршке Немачке развојне банке (КфW) који се реализује уз подршку Коморског инвестиционог форума 6 земаља Западног Балкана (WБ6 ЦИФ). Идеја је да се кроз пројекат ојача квалитет и релевантност стручног образовања и обуке на тржишту рада промовисањем партнерства између институција стручног образовања и компанија.

Током онлине конференције биће представљен Регионални Челенџ фонд, као први финансијски механизам ове врсте чији је циљ да унапреди запошљивост младих и ојача конкурентност компанија на Западном Балкану. Фонд има за циљ да ојача релевантност стручног образовања и обуке за тржиште рада финансирањем улагања у опрему и инфраструктуру за пружаоце обука који су укључени, или планирају да се укључе, у активности дуалног образовања и обуке са партнерским предузећима.

Србија је једина земља у региону Западног Балкана која има усвојен Закон о дуалном образовању и у којој се овај модел образовања успешно спроводи. Значај учења кроз рад за побољшање квалитета и релевантности стручног образовања и привредни развој препознат је од стране бројних образовних организација и предузећа. Регионални фонд нуди значајне финансијске и саветодавне ресурсе како би се пружила подршка даљем развоју модела дуалног образовања на свим нивоима. Кроз пружање прилике за набавку и коришћење модерне и иновативне опреме Фонд оснажује образовне организације да продубе партнерство са привредом. Конзорцијуми, које чини образовна институција и најмање две компаније које су укључене у дуални модел образовања, могу аплицирати за пројектна средства у износу од 150.000 до 600.000е.

Догађај посвећен првом позиву окупиће представнике међународних организација и иницијатива, регионалних организација, јавних институција надлежних за стручно образовање и обуку, привредних комора, установа за стручно образовање и обуку и компанија.

Да бисте добили приступни линк за вебинар, потребно је да се региструјете овде.

Привреда Србије препознала значај дуалног образовања

Прочитај више

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније