Вести и најаве

Међународне образовне институције траже партнере у Србији post featured image
20.12

Међународне образовне институције траже партнере у Србији

Међународне компаније и научно-образовне институције из 11 земаља, међу којима су и Индија, Малезија, Шпанија, на Б2Б састанцима на Павиљону Србије на светској изложби у Дубаију, изразиле су интерес за партнерства са српским институцијама и компанијама, које  својим иновацијама доприносе унапређењу учења и савремених вештина ђака и студената.

Илхами Шишнелиолу, из међународне компаније „К12нет“ која се бави развојем софтвера за образовање, каже да у Србији траже партнере и желе сарадњу са школама и универзитетима у нашој земљи. Џезмонд Фраџиери, оснивач и директор „МЛИ“ института на Малти позвао је српске факултете да контактирају његов институт.

„Намеравамо да растемо, а један од начина је сарадња у области међународне размене студената као и заједнички пројекти и истраживања“, рекао је Фраџиери.

Представници домаћих факултета и института кажу да су остварили одличне контакте на Светској изложби и да ускоро очекују прве уговоре и пројекте са међународним партнерима.

„Очекујемо сарадњу са страним партнерима које смо позвали да се укључе у наше пројекте и међународну сарадњу на пољу едукације, докторским, мастер и основним студијама“, каже Срђан Томић, продекан за наставу Факултета за инжењерски менаџмент из Београда. Додаје да су представници Факултета имали бројне састанке претходних дана на Експо-у са колегама из Колумбије, Јамајке и Малезије.

Александар Седмак из Иновационог центра Машинског Факултета из Београда, каже да је Центар остварио значајне контакте са представницима наше дијаспоре у УАЕ и међународним институцијама и оцењује да је Експо одлична прилика за српске фирме да се представе јер, каже, „амерички сан сада живи у Дубаију“.

Ана Стојановић, руководилац Службе за дуално образовање и образовне политике у Привредној комори Србије оценила је да је делегација наше земље на 4. тематској недељи „Знање и учење“, која траје до 18. децембра на светској изложби Експо 2020 Дубаи, веома добро представила савремене пројекте, софтверска решења, студијске програме, иновативне дидактичке материјале и могућности које Србија нуди у сфери образовања и науке компанијама и универзитетима широм света.

„Представници државних и приватних компанија, универзитета, института, као и научно-технолошких паркова и организација из наше земље, који учествују на 4. тематској недељи Знање и учење у оквиру Светске изложбе у Дубаију,  имали су прилику да се представе гостима Павиљона Србије, научно-привредним делегацијама Индије, Малезије, Шпаније, Хрватске, и других и да са њима остваре Б2Б састанке и договоре будућу сарадњу“, изјавила је Стојановић.

У Б2Б разговорима учествовали су представници 60 предузећа, универзитета, научно-технолошких паркова и института из Србије и више од 40 представника компанија и универзитета из 11 земаља учесница Експо 2020 Дубаи.

Вест је преузета са сајта Привредне коморе Србије.

Привреда Србије препознала значај дуалног образовања

Прочитај више

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније